Keres >>
Elismerések
Hollóházi porcelán manufaktúra
Porcelángyártás
Múzeum
Elérhetőségek

Amennyiben szeretne időnként értesítést kapni termékeinkről, kedvezméinkről és érdekességekről, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre.
Porcelángyártás

Porcelángyártás vázlatos technológiai folyamata
  
A porcelánmassza összetétele 2 rész kaolin, 1 rész földpát, 1 rész kvarc. A három alapanyagot vízzel elegyítik és úgynevezett dob-malomban, 63 mikron szemcseméret alá őrlik. A képződött híg vizes oldatot, dobiszapot, medencébe ürítik. Ezt a dobiszapot keretes szűrőprésen kipréselik. A szűrőpréselés hatására, úgynevezett préslepények képződnek. A préslepények 22,5-23 % nedvességűek. A kapott préslepényeket a homogén nedvességeloszlás biztosítása érdekében pihentető kamrákban tárolják kb.3-4 hétig

A formázás kétféle módon történik. Egyrészt a masszalepényeket váku-umprésen bocsátják át, amely le-vegőmentesíti és homogenizálja a masszát. A vákuumprés szájnyílásainak cseréjével a gyártáshoz szükséges alakú és keresztmetszetű masszatömbök készülnek. Ezekből forgástesteket (tányérokat, csészéket) állítanak elő. A formázógép a terméket gipsz munkaforma és rollerfej egyirányú, de eltérő sebességű forgatása által alakítja ki.

Másrészt, a masszalepényekből víz és adalékok hozzáadásával folyamatos keverés mellett, öntőiszap készül, mely igen magas, 65 % szárazanyag tartalmú tejföl sűrűségű anyag. Öntőiszapból készülnek a levestálak, mokka és tea kannák, vázák, figurák, stb. Az öntés, gipsz öntőformákkal történik. Mintegy 15 perc szívásidő alatt kialakul egy 4-5 mm-es falvastagság, az ezzel arányos vízmennyiséget a gipszforma pórusai fogadják be. A falvastagság elérése után, a munkaformában lévő iszapot kiöntik a formából, így az visszajut a központi rendszerbe. Ha a termék több öntött darabból kerül összeállításra, pl. figurák, akkor azokat saját anyagú iszappal ragasztják össze. Szárítás és tisztítás után lépnek a termékek a folyamat következő fázisába. A minőségellenőrzésen átesett termé-keket kemencekocsira rakják. Mind a gépi formázással mind az öntveformázással készült termékeket első, ún. zsengélő égetéssel, 950-1000 Co-on hőkezelik és teszik alkalmassá mázazásra. Ezután a zsengélt terméket mázazzák. A termékek a máziszapba merítéskor 3-4 másodperc alatt, vizet szívnak magukba és ezzel egyidejűleg a termékfelületen vékony mázréteg alakul ki. A máz lényegében az árunak egy üvegszerű szilikáttal való bevonata, amely a mázas égetés (1360-1380 Co-on) során nyeri el, azt a tömör, csillogó felületet amit már mindannyian ismerünk. A minősített fehér porcelánokat ezután dekorálják. A díszítés anyagai a porcelán festékek, amelyek „alacsony„ olvadáspontú színezett üvegek. A festékek kézifestéssel hordhatók fel a porcelánra, vagy matrica esetében a matrica papírra, majd arról vizes áztatás után. Befejező fázisként, a minőségellenőrzés után, a dekorált porcelánt 820-850 Co-os hőmérsékleten kiégetik.

   

   

   

 

Copyright © 2007 NEW Profile s.r.o. výhradný dovozca pre SR a ČR, Bratislavská 3192, 945 01 Komárno
Tel.: 035 7741 822, Fax: 035 7741 822, Mobil: +421 903 446226, E-mail: info@newprofile.sk
WEB Design: gART